Luonto, ympäristö ja ihminen

Luonto on minulle loputon ihmettelyn aihe ja tutkimisen kohde. Koen luonnon kauniiksi, inspiroivasti alati muuttuvaksi ja meditatiiviseksi ympäristöksi. Rentoudun ja voimaannun luonnonympäristössä toimien. Luonnossa vallitsee erilainen valo- ja värimaailma eri vuorokauden- ja vuodenaikoina.

Ympäristö, poissulkien luonnonympäristö, on vaatteet ihollamme sekä esineet ja rakennukset ympärillämme. Kiinnostavissa ympäristöissä näkyy ja tuntuu ihmisen käden jälki.

Ihminen on ajatteleva ja tunteva eläin. Hän on lähes välttämätön toiselle ihmiselle, vaan ei luonnolle. Luonnon ja ihmisen suhde on kuitenkin parhaimmillaan molempia tukeva ja ympäristöjä luova. Ihminen luo taidetta, jonka inspiraationa tai materiaalina voi olla luonto.

Olen syntynyt marraskuussa. Muuttuva omakuva kiinnostaa minua. Montako kerrosta ihmiseen rakentuu ajan saatossa? Montako kertaa elämänkaarensa aikana ihminen luo nahkansa?

Luontevinta ihmisen kuvaamista itselleni on toistaiseksi dokumentaarinen kuvaus: ihminen kuvassa, mutta ei kuvattavaksi asettuneena. Haluan luoda omanlaistani suhdetta myös muotokuvaukseen. Siihen rauhallisen ja inspiroivan työskentely-ympäristön tarjoaa luonnonvalostudioni Kuvaamo ja tietysti erilaiset ulkomiljööt ja luonnonpaikat.